Klimatske naprave, klima,

Poskrbite za pameten nakup klime, pa naj gre za klimatske naprave z montažo ali brez in tudi takrat, ko bo vaša klima brez zunanje enote ali prenosna klima.

Začnite na začetku: pri strošku nakupa klimatske naprave

In ko razmišljate o ceni klimatske naprave, ne pozabite na stari dobri rek: “malo denarja, malo muzike”.

Za nizko ceno boste lahko namreč kupili le manj učinkovite klimatske naprave, ki pa bodo porabile več energije za svoje delovanje, vse skupaj pa se lahko kar pošteno pozna na vaši položnici. Takšen nakup je lahko še posebej nespameten, saj so vrhunske klimatske naprave danes na voljo že po zelo dostopnih cenah.

So prava izbira klimatske naprave z montažo?

Pri odločitvi kateri tip klimatske naprave izbrati, naj vas vodijo specifike prostora, kjer boste klimo namestili.

Klimatske naprave z montažo za delovanje potrebujejo notranjo in zunanjo enoto, zato morate pred nakupom razmisliti o tem, kam boste oboje namestili. Tu pa naj vas vodijo zakonitosti delovanja klimatske naprave. Go gre za namestitev zunanje enote klime, mora biti ta pritrjena na primerno zmogljive nosilce, z dovolj prostora za neovirano kroženje zraka. Notranja enota klimatske naprave mora biti, po drugi strani, nameščena v prostor, ki je najbolj izpostavljen vročini, z neoviranim pretokom zraka. Ozek hodnik, za zaveso ali nad omaro tako niso ustrezna mesta.

Kaj pa klima brez zunanje enote?

Tudi klima brez zunanje enote je lahko prava odločitev. Prenosna klima bo sicer energijsko manj učinkovita in morda tudi glasnejša, a je, če ne gre drugače, praktična začasna rešitev. Prava bo za prostore, kjer zaradi oken, cevi ali drugih inštalacij pride v poštev samo klima brez zunanje enote.