Naslednike komunistov skrbi ga, ker ima del kamniških osnovnošolcev pouk v župnijskih prostorih.

Neverjetno a resnično. Ponosen naslednik komunistov Marko Koprivcje menda zaskrbljen, ker ima del kamniških osnovnošolcev pouk v župnijskih prostorih in bodo morali gledati verske simbole na stenah?

Koprivec ponovno klati neumnosti

Neumnost brez primere. Poslanec SD Marko Koprivc je postavil ministrici za šolstvo poslansko vprašanje, ker ga zelo moti reševanje prostorske stiske kamniških osnovnošolcev, ki imajo pouk tudi v prostorih župnije. Skrbi ga, da bodo učenci morali gledati verske simbole na stenah. »Starši so ob tej odločitvi zaskrbljeni predvsem glede splošne varnosti učencev v prostorih župnišča, kako bo ob izvedbi pouka v prostorih župnišča zagotovljena integriteta vseh učencev, tudi tistih, ki so morda pripadniki drugih veroizpovedi, navsezadnje pa tudi ali bodo iz prostorov župnišča, v katerih se bo izvajal program javne osnovne šole, odstranjeni vsi verski simboli in podobe,« je med drugim zapisal v poslanskem vprašanju.

Kar naenkrat Koprivca skrbijo druge veroizpovedi in skrbi ga križ na steni. Kot bi Koprivec živel še vedno v času socializma. Sicer pa se od staršev na verske simbole zagotovo ni pritožil nihče. Zakaj bi bi tudi se. V Sloveniji se govori slovenski jezik, uporabljajo se slovenski simboli in v Sloveniji je doma krščanstvo. To je bilo tu veliko prej, preden je Koprivec prišel na svet in preden je začel klatiti neumnosti. Zato se lahko vprašamo, ali gre v primeru poslanskega vprašanja Marka Koprivca za še enega od številnih populističnih in komunističnih nastopov.

Koprivec, sprijazni se že, da komunizma v Sloveniji ni več. In ko smo ravno pri OŠ Frana Albrehta Kamnik, ki se nahaja v starih, premajhnih in dotrajanih prostorih. Kateri župan je obljubil učencem novo šolo? In kam je poniknilo 1,5 milijona evrov občinskih sredstev za izgradnjo osnovne šole? Koprivec vprašaj Marjana Šarca!

MG


VREME

Maribor
megla
93%
75%
18°C
19°
17°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.