Nasprotniki samotestiranja šolarjev ustrahujejo ravnatelje slovenskih osnovnih šol?

PCT Šole pouk stanje starši ministrstvo
slika je simbolna

Ena izmed ravnateljic, na katero je bil naslovljen dopis, katerega razkrijemo v nadaljevanju je posredovala elektronsko sporočilo, ki je bilo po vsej verjetnosti dostavljeno na  elektronske naslove vseh slovenskih osnovnih šol.

Ustrahovanje ravnateljev?

Cela gruča t.i. zaščitnikov otrok, odvetniki za človekove pravice, Civilna iniciativa Delavcev v vzgoji in izobraževanju, Civilna iniciativa Otrok ne damo, Starši za ustavno presojo obveznega nošenja mask za otroke od 6.razreda do 4. letnika SŠ, Civilna iniciativa Maske dol, Civilna iniciativa Združeni gostinci, Sindikat taksistov Slovenije, Gibanje Triglav, Civilna iniciativa Odprimo Slovenijo, Civilna iniciativa za nadzor nad delom uradnih oseb in Odbor za človekove svoboščine, so ravnateljem poslali dopise proti NE testiranju otrok, so spisali neko “skrpucalo” naslovljeno na ravnatelje osnovnih šol.

Trn v peti, je sodeč po zapisanem uvodu, obvestilo o poteku vzgojno-izobraževalnega dela od 12. aprila dalje, ki izhaja iz prejetega obvestila okrožnice Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, kjer je določeno Informativno zbiranje podatkov o dijakih, ki bi se želeli prostovoljno samotestirati. Poleg tega avtorje poziva izrazito motijo načini in izvedba testiranja otrok, še bolj pa “predvajanje propagandnih sporočil, ki jih o samotestiranju pripravljata Ministrstvo za zdravje in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

 

Svoje nestrinjanje z ukrepi v nadaljevanju utemeljujejo z eno izmed sodb Družinskega sodišča v Weimerju. Seveda pri tem iz povsem ignorirajo nedavno sodbo bavarskega upravnega sodišča, ki je po poročanju nemškega Bilda odločilo, da je covid testiranje šolarjev zakonito.

Ob vsem prebranem in videnem se resnično sprašujemo, kdo tu izvaja nezakonita dejanja, ravnatelji ali t.i. civilne iniciative, ki ustrahujejo ravnatelje?

PM

VREME

Maribor
pretežno oblačno
89%
0.5km/h
75%
22°C
23°
21°
21°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.