Nataša Pirc Musar: “Zrušili so me Socialni demokrati!”

nataša pirc musar
Nataša Pirc Musar, slika družbena omrežja

Odvetnica Nataša Pirc Musar, nesojena generalna direktorica RTV Slovenija, je brez dlake na jeziku povedala zakaj ni postala generalna direktorica RTV Slovenija.

Pirc-Mausarjevo so rušili pri stranki SD?

Leta 2014 se je danes odvetnica Nataša Pirc Musar odločila, da bo kandidirala za generalno direktorico RTV Slovenija. Na razpisu je bila izbrana, saj je bila uspešnejša od kandidatke Ljerke Bizilj. Veselje ni trajalo dolgo, ker so okupacijo prestola preprečili v Sindikatu kulturnih in umetniških ustvarjalcev RTV Slovenija. Tam so zatrjevali, da glasovi treh članov programskega sveta iz vrst zaposlenih, niso veljavni. Musarjeva je kasneje zakulisno igro izgubila in se morala sprijazniti s 70 tisoč evrov bruto odškodnine.

V preteklih levih vladah smo velikokrat spremljali huda notranja politična nesoglasja. Za časopis Delo je vodja poslanske skupine SD Matjaž Han povedal, da za vsakim projektom “novih obrazov” stoji politično omrežje Gregorja Golobiča. Ob razpadu Šarčeve vlade je predsednica SAB Alenka Bratušek priznala, da v zadnji levi vladi za področje zdravstva niso naredili popolnoma nič. Enako si je dušo olajšala nekdanja novinarka RTV Slovenija Nataša Pirc Musar. Kot nekdanja zaposlena zelo dobro ve, kdo politično obvladuje RTV Slovenija. Tako je brez zadržkov za časopis Delo priznala, da so v njeni odstavitvi sodelovali predvsem člani stranke SD, piše Informer.

Za nezvolitev Nataše Pirc Musar soodgovorni izključno v SD. V umazani igri je bila Musarjeva žrtev umazane politične igre, ki so jo izvedli “ponosni” nasledniki sil bivšega režima. “Visoki predstavniki te stranke so govorili, da Nataša Pirc Musar ne posluša in jo je zato treba zrušiti. Kar so tudi storili,” pove nekdanja predsednica Rdečega križa
.

Velikokrat smo že pisali, da je RTV Slovenija ena najpomembnejših medijskih izpostav stranke Socialnih demokratov. Tega sploh ne skrivajo, saj je nekdanja bruseljska dopisnica RTV Slovenija Tanja Fajon dnevno gostja v informativnih oddajah na javnem radiu in televiziji.

Musarjeva navaja, da se je po hodnikih RTV Slovenija potikal vplivni politik bivšega režima Lenart Šetinc in usmerjal uredniško politiko. To, da ni bila izbrana za mesto generalne direktorice, pa kot kaže še vedno dojema kot poraz in bolečino. Prepričana je, da se ji je zgodila krivica
.

vir: informer

PM

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
51%
1km/h
40%
25°C
26°
23°
24°
Fri
13°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
12°
Tue

TWEET DNEVA

 
WhitePress marketinška platforma za ustvarjanje, distribucijo in analizo vsebin, ki se uporablja predvsem za potrebe digitalnega oglaševanja. Na platformi se lahko oglaševalci in marketinške ...

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.