NATO v Slovenijo pošilja pomoč! Pomoč Sloveniji do sedaj ponudilo 22 držav!

NATOV helikopter, slika je simbolna

Iz različnih krajev po državi pa medtem prihajajo posnetki uničenih cest in porušenih mostov. Prizadeta območja si bo v sredo ogledala tudi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Pomoč prihaja tudi iz zveze NATO.

Slovenija je za pomoč pri odpravljanju posledic ujme zaprosila tudi prek mehanizma zveze Nato za odzivanje na naravne in druge nesreče, zaprošena pomoč pa vključuje med drugim vojaške helikopterje in vojake za izvajanje nalog zaščite in reševanja. Premier Golob se je danes po telefonu pogovarjal z generalnim sekretarjem Nata Jensom Stoltenbergom ter se mu med drugim zahvalil za vso podporo, še posebej v obliki težkih helikopterjev, ki so na poti v Slovenijo. Piše portal N1.

Natov koordinacijski center EADRCC je na prošnjo Slovenije o njenih potrebah nemudoma obvestil vseh 31 zaveznic in 35 partneric, ki so se odzvale s takojšnjo podporo, vključno s “helikopterji, modularnimi mostovi, bagri in inženirskim strokovnim znanjem”, so sporočili danes iz Bruslja. Španija je po prošnji za pomoč Sloveniji ponudila en težki helikopter CH-47 z do 25 člani osebja, vključno s posadko in podpornim osebjem. Zaveznice zagotavljajo pomoč tudi v okviru EU in dvostransko, so spomnili pri Natu, pri čemer so omenili Bolgarijo, Hrvaško, Nemčijo in Francijo. ZDA so v Ljubljano napotile osebje, ki bo ocenilo razmere in določilo nujne humanitarne potrebe.

Pomoč Sloveniji so pomoč ponudile: Madžarska, Avstrija, Italija, Nemčija, Črna gora, Srbija, Grčija, Kosovo, Bosna in Hercegovina, Poljska, Bolgarija, Romunija, Slovaška, Francija, Luksemburg, Portugalska, Nizozemska, Izrael, Hrvaška, Velika Britanija, ZDA in Armenija.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.