slika : portal časnik

Ali je to sploh mogoče? Vladni veljaki upili 4 blindirane osebne avtomobile v vrednosti okoli 1,8 milijona evrov?

Kaj si je Šarec omislil?

V kabinetu predsednika vlade naj bi si omislili dva mercedesa S600 z visoko stopnjo zaščite. Vsak od mercedesov ima zelo veliko maso, 4160 kilogramov. V poslovnem dnevniku Finance so na podlagi tega ugotovili, da gre za različici guard. To so varnostno ročno dodelana in izdelana Mercedesova vozila z najvišjo možno ravnijo zaščite pred strelnim orožjem in napadi.

Poleg mercedesov naj bi sredi oktobra 2018 kupili še dva BMW X5 z osemvaljnim bencinskim motorjem 50i, z nižjo stopnjo varovanja in ceno okoli 200 tisoč evrov za vsakega. Masa tega vozila je 2755 kilogramov in za približno 500 kilogramov težja od serijskih modelov. V Financah so tako ugotovili, da imata tudi ta dva avtomobila nadgradnjo v oklepno vozilo, čeprav nekoliko manjšo kot mercedesa.

Z vladnima mercedesoma lahko prepotovali vojno območje. Vozili imata povsem zaščiteno podvozje, ki zdrži dve eksploziji granat. Med drugim je avto opremljen še z neprebojnimi roletami, posebnim alarmnim sistemom in posebnimi kolesi, ki omogočajo vožnjo 30 kilometrov po poškodbi. Za pogon je odgovoren šestlitrski 12-valjnik z dvema turbinama in 375 kilovati (530 konjskimi močmi) ter 830 newtonmetri navora. Med zadnjima sedežema kupci lahko izbirajo med namestitvijo hladilnika za šampanjec ali sefa za orožje.

Le koga se predsednik vlade tako boji, razen seveda svojih nezadovoljnih ljudi?

vir: Nova24TV

M.G.