slika je simbolna

Informacijska pooblaščneka je izustila, da glede na veljavne predpise, merjenje telesne temperature zaradi zajezitve okužb z novim koronavirusom nikakor ni nujen in smiseln ukrep vedno in povsod, sploh, ker lahko vodi v nezakonito zbiranje osebnih podatkov.

Janez Janša nad informacijsko pooblaščenko

Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik je danes poudarila, da se v javnosti širijo napačne in zavajajoče informacije ter ponudbe glede uvedbe merjenja temperature zaposlenih, obiskovalcev in drugih, kar po njenih besedah povzroča stisko delodajalcev in drugih predstojnikov, ko odločajo o tem, ali je merjenje temperature resnično potrebno in nujno ter v katerih primerih.

Na pooblaščenkino tvezenje je odgovoril tudi predsednik vlade Janez Janša, na tvoterju je zapisal , da gre za popolnoma napačno in skrajno škodljivo mnenje Prelesnikove, ki je zrelo za kazensko in odškodninsko odgovornost.


Zanimivo bi bilo slišati informacijsko pooblaščenko, če bi v dani priložnosti tako odredbo dal, recimo nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec. bi bilo takrat z odredbo tudi vse narobe?

MG