Nekatere črpalke še vedno brez goriva. Kakšna bo jutri cena?

slika, družbeno omrežje

Zaradi jutrišnje napovedane podražitve goriv so bile že včeraj na slovenskih črpalkah dolge čakalne vrste, marsikje je tudi že zmanjkalo tako dizelskega kot 95-oktanskega bencinskega goriva. V Mariboru ga še vedno ni mogoče dobiti povsod.

Jutri se bodo cene pogonskih goriv v Sloveniji predvidoma občutno zvišale. Cene bi se spet lahko povzpele za okrog 20 centov na liter. Te napovedi so po Sloveniji spet povzročile pravo paniko pri točenju goriva. Že včeraj so bile čakalne vrste pred večino črpalk dolge in spet je primanjkovalo tudi goriva. Včeraj zvečer je tako poleg dizelskega goriva marsikje zmanjkalo tudi 95-oktanskega bencinskega goriva in točiti je bilo mogoče le še bistveno dražji 100-oktanski bencin. Liter tega stane že zdaj 2,2 evra.

Pri časniku Finance so izračunali, da bo glede na vse vstopne parametre cena 95-oktanskega bencina po osrednji oceni v torek dosegla približno 1,74 evra za liter, cena dizla pa 1,81 evra. To pomeni razliko okrog devet evrov za 50-litrski rezervoar goriva.
Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.