Nekaterim se je ob prvem maju zmešalo! Poglejte to norost?

Prvi maj je mednarodni praznik dela. Praznujejo ga po vsem svetu. A le pri nas, so si očitno levaki zaželeli, da je to praznik nekdanjega komunističnega režima?

Nekaterim je svobodo zameglila razum. Praznik dela, ki je znan tudi kot prvi maj je mednarodni praznik delavstva, ki ga 1. maja vsako leto praznujejo v večini držav sveta. Praznik je izvorno spomin na krvave demonstracije v ameriškem Chicagu v teh dneh leta 1886, znane pod imenom Haymarketski izgred. Torej praznik sam po sebi nima nobene veze s komunistično diktaturo in ne z kakršnokoli zastavo s peterokrako zvezdo. A se je očitno nekaterim, ki se počutijo preveč svobodne, zameglil razum in prvi maj proslavljajo popolnoma drugače.

Tako so v Marezigah, kjer se Primorci še vedno grupirajo v partizanske odrede in strašijo po kraju, kot leta 1945, nastavili rdeči avtobus in zastavo s peterokrako zvezdo. So pa očitno popili preveč terana, da so zastavo obrnili kar na glavo. Tamu priča tudi avtobus podjetja Vina Koper, katerega so onečastili s tako zastavo. Očitno tudi našemljeni partizani niso več to, kar so včasih bili. 

So pa nekateri na “svobodi”, šli tako daleč, da tudi na balkonu svojega stanovanja strašijo z zastavo, s peterokrako zvezdo, poleg pa so izobesili celo rusko zastavo. Le kje bi lahko takim osebkom še lako pomagali, da se jim vrne razum?

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
79%
2.1km/h
93%
-5°C
-4°
-6°
-4°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
2°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA