Nekdanjemu mariborskemu pevcu se je rodil sinček Vid. Preverili smo, katera so najpogostejša imena novorojenčkov v Sloveniji!

Vir: Pixabay

Rojstvo otroka, je zagotovo najbolj pomemben dogodek za vsako družino. Še posebej prvo rojstvo otroka.

Na svet je prijokal mali Vid

Pred nedavnim se je lep dogodek zgodil tudi pri družini Kos, kjer je partnerka nekdanjega pevca Davida Kosa povila fantka Vida. Seveda sta srečni dogodek obležila tudi na Facebook profilu.

Najpogostejša imena novorojenčkov

Preverili smo, katera so najpogostejša imena novorojenčkov v Sloveniji. Pri moških prednjači ime Luka, teh je bilo lani 288, pri ženskah pa Ema, teh pa je bilo 268. Po vrsti si pri najpogostejčih fantovskih novorojenčkih sledijo: Luka, Jakob, Filip, Nik, Mark, Žan, Jan Tim, Jaka in Lovro. Pri dekletih pa: Ema, Zala, Eva, Mia, Sara, Lara, Nika, Maša, Lujila in Lana.

Smo pa zaznali nekaj “sodobnih” imen, ki prednjačijo v Sloveniji, to so pri fantih: Tian, Tai, Mai, Daris, Emanin Žan Luka, pri dekletih pa: Erin, Ronja, Tiara, Rubi in Sia.

Med napogostejšimi priimki pa prednjačijo priimki: Novak, Horvat, Kovačič, Krajnc, Zušančič, Potočnik, Kovač, Mlakar, Vidmar in Kos

MG

 

 

VREME

Maribor
delno oblačno
47%
1.5km/h
40%
28°C
30°
28°
28°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.