SLIKA: TWITER

Ob tem članku se resno sprašujemo, kako lahko na nekulturni način pred ministrstvom za kulturo protestiraš, ker si kulturnik. Sicer pa taki prizori sodijo bolj v kakšno zaprto ustanovo.

Nekulturno pred ministrstvom za kulturo

Policija je danes pred ministrstvom za kulturo legitimirala igralca Primoža Bezjaka (znanega iz filma Petelinji zajtrk), ki je na vhod ministrstva zalepil svojo obleko kot igralski rekvizit. V njegovo podporo se je nato slekla tudi igralka Katarina Stegnar. Oba sta nato v gatah skakala naokoli.

Zakaj je sploh šlo? Na pobudo Aktiva delavk in delavcev v kulturi je popoldne potekala druga akcija za kulturo. Začela se je na Prešernovem trgu, od koder se je povorka približno 500 ustvarjalcev podala do ministrstva za kulturo. Tam so oblikovali kolono in nato pred vhod ministrstva odložili rekvizite, ki jih sicer uporabljajo pri svojem delu. Med rekviziti je bilo opaziti več računalniških mišk, slušalke, mikrofon, slikarsko paleto, čopiče, barve, knjige, plakate, lasuljo, piščali in kose oblačil, piše Politikis.

slika: Politikis

MG