Nenadoma je umrl župan občine Kobilje Robert Ščap!

Danes pozno popoldan je na svojem domu v Kobilju, nenadoma umrl 54-letni župan občine Kobilje Robert Ščap, znan po neprofesionalnem opravljanju županske funkcije.

Umrl priljubljeni župan občine Kobilje

Po izobrazbi je bil ekonomist, ob neprofesionalnem opravljanju županske funkcije pa je bil direktor svojega logistično-transportnega podjetja. Robert Ščap je župan občine Kobilje že drugi mandat, saj je prvič bil izvoljen leta 2014, nato pa še štiri leta pozneje. Bil je priljubljen med občani, zato je mnoge še bolj presunila novica o njegovi smrti.

Pokojni župan Robert Ščap je bil znan tudi po svoji odločitvi, da se že leta 2015 odpove nadomestilu za opravljanje županske funkcije. S tako privarčevanim denarjem so na občini lahko zaposlili osem javnih delavcev, kar je bila rešitev za ravno toliko družin. Sam je svojo odgovorno funkcijo opravljal brez honorarja. Župan občine Kobilje je bil član Slovenske ljudske stranke.

Županovi družini in prebivalcem občine Kobilje izrekamo iskreno sožalje tudi z uredništva portala e-Maribor.

To pa naj bo pesem v njegov spomin:

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.