Neokusno! Poglejte si to grupiranje levih s Putinom

Grupiranje levice s Putinom

Ostanki socializma še vedno vlečejo niti preko sedanje Rusije in nekaterim je ta država še vedno zaveznica v boju za socializem.

Tako so se levi politiki grupirali s Putinom

S Putinom se je grupiral praktično ves levi politični blok. k njemu so se hodilki klanjati prav vsi predsedniki levega političnega pola, v zadnjem času tudi sodniki. In prav nihče ni obsodil Ruskega napada na neodvisno državo Ukrajino in na prisvojitev njihovega ozemlja.

Navidezna oziroma zunanja obsodba ne prikrije dejstva, da so prav nasledniki KPS v Evropi in svetu leta in leta negovali podobo Slovenije kot (domnevno) najbolj proruske države znotraj EU. Takšno (pretežno) usmeritev je imela tudi slovenska diplomacija vse do nastopa tretje vlade Janeza Janše, ko se je znova odprla svetu. Spomnimo, kako je Putin pred nekaj leti z redom prijateljstva odlikoval ljubljanskega šerifa Zorana Jankovića in ministrico za delo Anjo Kopač Mrak. Ruski predsednik se jima je s priznanjem oddolžil za njun doprinos h krepitvi odnosov med narodoma in za ohranitev spomina na vojake ruske in sovjetske vojske, ki so preminili na Slovenskem tekom svetovnih vojn. Odlikovanje jima je Putin podelil na slovesnem sprejemu v Kremlju. Veliko prahu pa je nedavno v javnosti dvignil obisk generalnega državnega tožilca Draga Škete v Moskvi. Povzročil je pravi škandal, ko je odpotoval na praznovanje 300-letnice ruskega tožilstva, in to v času, ko je Rusija skoraj zanetila vojno in so na vidiku nove sankcije EU ter Nata. piše portal Nova24TV.

Ob tej pomembni edinstveni priložnosti se je obetal bogat program v Bolšoj teatru, glavna proslava pa naj bi bila v Kremlju, kjer naj bi ju sprejel predsednik ruske federacije Putin. Ob tem lahko spomnimo, da je rusko tožilstvo podaljšana roka oblasti in zavzeto preganja oporečnike in kritike te oblasti, zaradi česar bi moralo vsako demokratično tožilstvo tovrstna vabila na proslave bojkotirati. Kot smo še izvedeli, gre v primeru Škete za resno zadevo, ki bi lahko prerasla v mednarodni škandal, ta pa utegnil načeti ugled Republike Slovenije. Slovenska vlada si namreč prizadeva za tesnejše odnose z državami iz demokratičnega kroga držav, kjer imajo v ospredju spoštovanje človekovih pravic in ostala demokratična načela najvišje na vrhu lestvice vrednot. Rusija je nedavno razpustila Memorialov center za človekove pravice, ne spoštuje sodnih odločb Evropskega sodišča za človekove pravice, mirni protesti so po podatkih Amnesty International prepovedani, oblasti preganjajo novinarje in predstavnike LGBT.

Grupiranje mladega foruma SD, z ruskim veleposlanikom

In takim bi na volitvah zaupali glas?

vir, slike: Nova24TV

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.