NEPRESLIŠANO! V tednu dni spet smrti zaradi covida. Previdno!

Covid-19 seveda ni bolezen, ki bo izginila, nasprotno, poleg drugih, običajnih zimskih virusov imamo zdaj še covid. In s tem se bomo morali navaditi živeti.

»Zadnji čas je veliko obolelih za covidom-19, vse več jih potrebuje tudi bolnišnično zdravljenje. Covid je razširjen tudi med zaposlenimi v bolnišnicah, kar povzroča težave. Poleg covida-19 je na pohodu tudi respiratorni sincicijski virus, ki je za otroke do dveh let in za starejše, imunsko oslabljene ljudi zdaj nevarnejši od covida-19. Na srečo se gripa še ni zares začela,« je v pogovoru za Delo razkrila dr. Tatjana Lejko Zupanc, infektologinja in predstojnica Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja v UKC Ljubljana.

11 bolnikov s covidom-19 je umrlo v tednu med 21. in 27. novembrom.

Trije odmerki, s katerimi smo se cepili v času epidemije še varuje pred težjim potekom bolezni. Če smo v tvegani skupini, se priporoča dodaten nov odmerek. Kadar se pojavijo znaki okužbe, ne gremo v šolo in v službo, treba je ostati doma.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
62%
8.8km/h
75%
12°C
14°
8°
11°
Fri
10°
Sat
5°
Sun
4°
Mon
7°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.