Marjan Šarec

Zgodbe Šarčevega vladanja prihajo na plano tudi sedaj. Mediji pa so seveda takrat marsikaj zamolčali in marsikaj pometli pod preprogo!

BILO JE 12. MARCA , KO SE JE ŠARCU OČITNO POVSEM UTRGALO

A Šarčevo obnašanje, v času vodenja vlade je še neodkrita zgodba, ki jo razkriva Požareport.

In zato je danes verjetno pravi čas, da se pove še nikjer in nikdar razkrita resnična zgodba, “kako se je začelo”: Bilo je 12. marca, ko je tedanji Šarčev minister za zdravje Aleš Šabeder šel na tiskovno konferenco in napovedal zaprtje slovenske meje z Italijo. To se je zvečer, z objavo v uradnem listu, tudi zgodilo  Šarcu se je takrat zaradi tega očitno povsem utrgalo. Pridivjal je v zaodrje (zakulisje) tiskovne konference na vladi, skrito pred prisotnimi novinarji, ter se drl, da je Šabedra treba ustreliti, njegovo, torej Šabedrovo svetovalko za odnose z javnostmi Polono Križnar, sicer nekdanjo novinarko Pop TV, ki je Šabedru svetovala že v ljubljanskem kliničnem centru, pa zadaviti. Še več, Šarec je sam začel daviti Križnarjevo, roke je že imel okoli njenega vratu. Ko je Šabeder prišel dol in to videl, je planil proti Šarcu, bilo je na robu fizičnega incidenta, potem pa se je – očitno – še pravočasno zavedel in ustavil: Gre za predsednika vlade?! No, Šarca so medtem njegovi varnostniki umirili in odpeljali stran, v zgornje prostore.


Potem je Šabeder vladne prostore fizično zapustil in se na vlado ni nikoli več vrnil. Primopredajo poslov pa je z novim (Janševim) ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem opravil v bližnji ljubljanski restavraciji Joe Penas. Toliko o stanju duha in opravilne sposobnosti takratnega predsednika vlade, danes pa še vedno “liderja opozicije” Marjana Šarca, ki danes znova glasno pametuje, kaj bi bilo treba storiti okoli covida-19.

Upajmo le, da se klovn nikoli več ne vrne na vlado!

MG