Nerazumljivo in nesprejemljivo! Mladi člani radgonskih karateistov so dolžni vse obsodbe zaradi sporne fortografije, ki so objavili fotografijo izstegnjenih sredincev na slovenskem grbu.

Sredinski prst na slovenski grb!

Trije slovenski karateisti, člani Shatokan kluba iz Gornje Radgone so s svojim nešprtnim vedenjem močno razburili slovensko javnost, sporna fotografija, pa se je hitro razširila po svetovnem spletu. Slika je bila objavljena tudi na spletni strani kluba, a so sporno fotografijo že umanili s spleta. Nastala pa naj bi na nadavnem balkanskem prvenstvu karateja v Brežicah.

Mladi člani kluba. so naredili veliko neumnost, a vseeno je to velik črni madež, ne samo za ta šport, ampak tudi za samo promocijo države, kajtei oskruniti slovenski državni simbol od reprezentantov, ki zastopajo našo državo, je ne samo neumno ampak obsojanja vredno početje. A tudi če so mladi fantje bili zavedeni, gre za nedopustno, nesprejemljivo in vsakih obsodb vredno početje, saj so K., M. in B. toliko odrali in bi morali misliti s svojo glavo.

V klubu, sicer upajo, da ta črni madež ne bo vplival na fante, kajti ravno za kulturni praznik imajo pomembno tekmo. Kako ironično. Nekulturniki bodo tako za praznik kulture skušali popraviti vtis. Člani Shotokan karate klub se sicer opravičujejo vsem, ki jih je fotografija užalila, a škoda je že narejena.

Se je pa z. aradi te zadeve sešel tudi izvršilni odbor Karate zveze Slovenije. Takojšen sklep se glasi, da so ti fantje izločeni iz tekmovanja in ne bodo nastopili na evropskem prvenstvu na Madžarskem. Sicer so tja že odpotovali, a smo jih zdaj ločili od preostalih tekmovalcev – tudi zaradi njih samih – in na tekmovanju ne bodo sodelovali. Taka je bila tudi strokovna ocena trenerja, tudi zaradi pritiskov na te fante, ki so navsezadnje mladoletni. Ocena je, da ne morejo nastopati,” je povedal Strojin.

Odnos do državnih simbolov bi namreč moral biti dostojen, zagotovo pa ne žaljiv.

Več na: Bakos.si

MG