Nesramno! Levičarsko “trobilo” Mladina z vsemi topovi nad narodnozabavno glasbo!

Neverjetno, a resnično! Levičarka revija Mladina, ki očitno zatira vse, kar je pristno slovenskega, se je spravila na narodnozabavno glasbo. Na tisto pristno domačo glasbo, po katerem je Slovenija še v času Jugoslavije postala prepoznavna po svetu.

Mladina z vulgarnostjo nad narodnozabavno glasbo!

Legende, kot so Avseniki, ansambel Lojzeta Slaka, Henček, Beneški fantje ipd. so ponesli naš jezik, našo kulturo in našo glasbo tudi onstran naših meja. Kljub temu se nad tovrsno glasbo zmrduje avtorica članka v Mladini.  “Podzavest slovenskega katoliškega fundamentalista je temačno močvirje, po katerem se zvijajo trume golih, poltenih teles, vrženih v podzemlje zaradi greha pohote,” je zapisala avtorica Mladininega članka “Pozdrav zdravi pameti”, s psevdonimom Stanka Prodnik.

Očitno avtorica članka ni ravno ljubiteljica slovenskega jezika, kulture, običajev in slovenske glasbe. Verjetno doma in v avtomobilu posluša bolj balkanske hvalospeve.

V svetu slovenske narodnozabavne glasbe je danes veliko izobraženih izvajalcev, ki so svoje znanje pridobili bodisi v formalnih izobraževalnih ustanovah (tudi veliko akademsko izobraženih instrumentalistov je med njimi) ali pa preprosto kar v številnih zasebnih glasbenih šolah, ki se kot gobe po dežju rojevajo zlasti za pouk diatonične harmonike. In ob tem naj spomnimo avtorico “vulgarnega” članka da je ravno narodnozabavna pesem NA GOLICI, najbolj predvajana inštrumentalna pesem na svetu.

Mediji nedvomno močno oblikujejo narodnozabavno glasbeno sceno. Televizijske in radijske oddaje pa so tiste, ki se trudijo za obstoj in propagando domače glasbe, zaradi katerih slovenska glasba ne bo izumrla in se bo širila naprej, pa če je to urednikom levičarskega “skrpucala” Mladini to všeč ali ne. Za Mladinin okus vulgarne, za poštenega in zavednega Slovenca pa pristno domače oddaje se v naši deželici na sončni strani alp pridno dopolnjujejo. V to skupino sodi pristno domači radio Veseljak, ki je za razvoj in propagando slovenske glasbe naredil res valiko. TV oddaja Slovenski pozdrav je prav tako ena izmed boljših in najbolj kvalitetnih narodno-zavbavnih oddaj nacionalne televizije, ki prav tako za slovensko kulturo in glasbo nardi res ogromno. Sicer pa lahko na lokalnih televizijskih postajah tudi veliko ostalih narodnozabavnih oddaj, ki skrbijo za slovensko glasbo in kulturo. Ena takih je tudi TV oddaja Polka in majolka, ki je na sporedu lokalnih TV postaj že polnih 13. let.

Dokler bo pri Slovencih veljala prava slovenska zavest in dokler se bomo zavedali svojega jezika, kulture in glasbe, do tedaj bo obstajala tudi slovenska narodnozabavna glasba. Za nekatere sicer vulgarna, za druge pa pristno SLOVENSKA.

MG

 

VREME

Maribor
delno oblačno
55%
1.5km/h
40%
28°C
28°
27°
25°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.