Neuradno! Golob bi menjal Uroša Brežana in Ireno Šinko, Ajanović Hovnikove pa ne?

Golob se bo očitno rešil ministrov, ki mu niso najbolj naklonjeni? Minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan in ministrica za kmetijstvo Irena Šinko naj bi bila na izstopnih vratih.

Golob bi se rad rešil ministrov s katerimi ni zadovoljen. A namesto zapravljive Ajanović-Hovnikove se bo rešil Uroša Brežana in Irene Šinko. Vsaj tako poroča Večer. 

Brežan je nekdanji župan Tolmina in Golobov dolgoletni znanec. Njegova usoda na ministrskem stolčku je bila v zadnjih mesecih večkrat pod vprašajem, sploh v primeru širše rekonstrukcije vlade. Na Brežana so znotraj Gibanja Svoboda že nekaj časa letele kritike, da je premalo operativen pri vodenju svojega resorja, sploh po nedavnih poplavah in ujmah. Pri Ireni Šinko se medtem pojavljajo očitki, da ni reagirala, ko uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) letos poleti ni obvestila javnosti, da se v nekaterih slovenskih trgovinah prodajajo s prepovedanim pesticidom okužene breskve in slive. Piše spletni Večer.

A mogoče je Šinkova trn v peti Golobovi ljubici Tini Gaber,  ker je potrdila odlov nutrij na Ljubljanskem barju, tem pri tem vztrajala kljub peticiji in kritikam društev za zaščito živali. Pa seveda ker ni poslušala Golobove ljubice.

No namesto s pesticidom okuženih sliv in ne-operativnega ministrstva za naravne vire, pa očitno Golob ne vidi zamenjave v zapravljivi ministrici za javno upravo Sanji Ajnović Hovnik, katera, res neverjetno, še vedno še vedno uživa njegovo podporo. Kljub zapravljivosti davkoplačevalskega denarja. Pa naj razume, kdor more!

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.