Neuradno. Inšpektorico, ki je odgovorna za odvzem govedi v Krškem, kazensko ovadili.

Foto: facebook Danuše Štiglic

Razvpiti odvzem govedi kmetu, ki je razburil javnost in na noge dvignil tudi slovensko politiko, dobiva nove razsežnosti. 

Pri odvzemu goveda na kmetiji Možgan v okolici Krškega je šlo narobe čisto vse. In vse več je indicev, da je za to vedela tudi Golobova ljubica, Tina Gaber in posredno tudi sam predsednik vlade Robert Golob. Aktivistka, Valerija Podgornik naj bi, na kmetiji blizu Krškega, po zaplembi kravs strani inšpektorja, eno kravo kmetu dobesedno ukradla.

V okviru izredne verifikacije odvzema govedi pa je bilo ugotovljeno kršenje posameznih določb nacionalne zakonodaje. Poročilo je bilo posredovano direktorici območnega urada za varno hrano in veterinarstvo, ki mora pripraviti odzivno poročilo.

Očitno pa se inšpektorica Danuša Štiglic, ki je podpisana pod odredbo “ukradnih” krav, požvižga na vse zadeve.  Kot je dejal odvetnik kmetije Možgan, Franci Matoz je inšpektorica, ki je vodila postopek na prvi stopnji, celo želela, naj ji odvetnik razkrije, kje ima gospod Možgan skritega osla, čeprav kmet Možgan, ni lastnik nobenega osla.

Kot piše Glas Trebnje na družabnem omrežju X, pa naj bi inšpektorico Danušo Štiglic, ki je pri Krškem nezakonito in nepravilno odvzela in razselila krave, kazensko ovadili zaradi nevestnega dela v službi in nasilnega vdora na privatno lastnino.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
61%
1.5km/h
75%
9°C
11°
8°
9°
Sat
6°
Sun
5°
Mon
6°
Tue
8°
Wed

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.