Neverjetni video posnetki eksplozije v Bejrutu! Krivec umetno gnojilo z ruske ladje?

slika: twitter

Ruski mediji so v sredo poročali, da je močna in ogromna eksplozija v Bejrutu, v kateri je umrlo najmanj 100 ljudi, povzročila gnojilo, zaseženo z ruske tovorne ladje pred šestimi leti.

2750 ton gnojila krivo za eksplozijo v Bejrutu?

Ladja Rhosus je pred pol leta pristala v pristanišču v Bejrutu in se je na pot v Afriko odpravila s 2750 ton gnojila na osnovi amonijevega nitrata, poroča libanonska medijska hiša LBCI, ne da bi razkrila, kdo je lastnik plovila.

Ruska medijska skupina RBC poroča, da je ladja, ki je priplula iz gruzijskega pristanišča Batumi v Mozambik, last ruskega državljana Igorja Grečuškina, rojenega na območju Daljnega vzhoda v Habarovsku, s prebivališčem na Cipru.

VEČ kot 200.000 ljudi je po močni eksploziji v pristanišču v Bejrutu ostalo brez domov, je v sredo dejal guverner mesta Marwan Abboud. Številne države Libanonu pa pošiljajo pomoč, da bi lahko država obvladala njegove posledice.

Bejrut po eksploziji:Kaj se trenutno dogaja v Libanonu pa si lahko v živo ogledate na spodnji povezavi:

video: Youtube (Sun, Nova S, YOUNGMIXEDMUTT)

MG


VREME

Maribor
oblačno
98%
0.5km/h
100%
18°C
19°
17°
17°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.