Neverjetno! 75 let po vojni, SPIZ še vedno nakazuje za 900.000 eurov borčevskih pokojnin!

Ne boste verjeli. 75 let po vojni Slovenija še vedno izplačuje borčevske pokojnine. Tako, kar 900.000 evrov država zapravi za njih, čeprav so v večini borci tako rekoč že umrli

Borci mrtvi, borčevske pokojnine, pa se še vedno izplačujejo

Najmlajšega prejemnik družinske borčevske pokojnine je star 23 let. šlo naj bi za otroka pokojnega borca a glede na starost bi lahko sklepali, da gre za vnuka. Po pokojnih borcih pokojnine prejema še 6438 upravičencev. Od teh jih ima 6177 vdovske in 261 družinske pokojnine. Prejemniki družinskih pokojnin so po večini otroci ali pa že vnuki, že zdavnaj pokojnih borcev NOB.


Na terenu po uradnih deluje 82 združenj in društev ter 14 pokrajinskih odborov. Lani je bilo članov 41.790. Nacionalna zveza združenj borcev za vrednote NOB se financira tudi s sredstvi proračuna Republike Slovenije. Zveza združenj borcev (ZZB) za vrednote NOB je lani prejela kar 534 tisoč evrov, Zveza veteranov vojne za Slovenijo pa 432 tisoč evrov. Znesek 196 tisoč evrov je prejela Zveza policijskih veteranskih društev Sever, vsa ostala društva skupaj pa so dobila manj kot 100 tisoč evrov.

Junija letos smo v Sloveniji za borce NOB plačali 872.788,00 evra. Najvišje izplačilo je 2111,98 evra. Pa naj razume, kdor more!

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
67%
5.4km/h
75%
10°C
11°
8°
9°
Fri
8°
Sat
5°
Sun
5°
Mon
7°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.