Neverjetno! Alžirca, ki sta ugrabila 80-letnega Belokranjca sta bila izpuščena iz zapora!

ugrabljeni Mirko Moravec

Alžirec in Maročan, ki sta bila avgusta lani zaradi ropa in ugrabitve 79-letnega Belokranjca obsojena leto dni in devet mesecev zapora, po informacijah 24ur nista več v zaporu.

Ugrabitelja sta že na prostosti

Novomeško sodišče je 26. avgusta lani ugrabiteljema 79-letnega Belokranjca, 18-letnemu Alžircu in 25-letnemu Maročanu, izreklo po eno leto in devet mesecev zapora, po prestani kazni pa naj bi ju za pet let izgnali iz države.

Po informacijah24 ur sta tujca že zapustila zapor in sta trenutno nastanjena v Centru za tujce v Postojni, kjer naj bi jima bilo gibanje omejeno. Kdaj, bosta tujca izgnana iz države, še ne vemo.

Spomnimo. Tujca sta zaporno kazen na lastno željo začela prestajati takoj oziroma še pred pravnomočnostjo sodbe. Ker nista imela prihodkov, ju je sodišče oprostilo plačila sodnih stroškov, bosta pa morala ugrabljenemu Belokranjcu plačati 213 evrov stroškov, ki jih je imel z najemom nadomestnega vozila (njegovo je bilo namreč v dogodku poškodovano). Belokranjec je sicer od obeh (večinoma zaradi strahu, načetega zdravja in drugih posledic ugrabitve) zahteval skupno 50.000 evrov, a ga je sodišče v preostalem delu zahtevka napotilo na pravdo.

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
71%
4.1km/h
75%
9°C
11°
8°
9°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.