slika:facebook

V času, ko je potrebno strniti vrste in je potrebno držati skupaj, da čimprej lahko normalno zaživimo, je skupina Zven naredila pesem o koronavirusu, kjer Jelka Kacina pošiljajo na Krk, Janeza Janšo pa na Dob?

Skupina Zven žaljivo do predsednika vlede?

Očitno je v tem času koronavirusa marsikateremu muzikantu  dolgčas in se skušajo zabavati na različne načine. V teh časih, ko tudi glasbeniki več ali manj počivajo tako nastajajo zanimive pesmi, tudi koronavirusu. A hudomušne pesmi so dobrodošle, saj ravno take pesmi ljudem, ki morajo ostati doma popestrijo vsakdan.

A v teh časih, ko moramo držati skupaj, ko se moramo zavedati, da je zdravje ljudi najbolj pomembno in si moramo pomagati, je pesem, ki so jo posneli fantje skupine Zven resnično nepotrebna in celo žaljiva. Žaljiva do ljudi, ki se trudijo, da so novice o stanju v Sloveniji najbolj aktualne, ki se trudijo, da bo Slovencem, kljub velikem porastu okuženih kar najboljše in nenazadnje žaljiva do samega predsednika vlade.

In čeprav fantje na posnetku pravijo, da je bila pesem posneta malo za šalo, malo za res, bi vseeno pričakovali v teh dnevih epidemije malo več strpnosti. Za zganjanje neumnosti bo še dovolj časa.

DK