Neverjetno, “anticepilska” županja občine Semič grozi ravnateljici?

Polona Kambič, zajem slike youtube

Osnovna šola Belokranjskega odreda Semič je prejela pismo županje Semiča Polone Kambič, ki ravnateljico in bodočega ravnatelja šole poziva k opustitvi izvajanja vseh epidemioloških ukrepov.

Županja anticepilka poziva k opustitvi izvajanja pogojev PCT

Norost, katera je možna le pri nas! Županja Semiča, Polona Kambič, ki sicer spada v kvoto stranke SLS, je  goreča nasprotnica ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa in cepljenja proti bolezni covid-19. Svoja stališča pogosto javno izraža na Facebooku, kjer deli tudi številne dezinformacije in lažne novice o koronavirusu, epidemiji in zaščitnih ukrepih. 

Kambičeva je v pismu, ki ga je tudi javno objavila tudi na svojem profilu na družbenem omrežju Facebook, trenutni ravnateljici semiške šole Andreji Miketič in prihodnjemu ravnatelju Tomažu Pavlakoviču zapisala, da epidemiološki odloki vlade niso veljavni, saj da je lahko podlaga za neposredno poseganje v človekove pravice le zakon, ki pa ga ni. Zato ocenjuje, da na šoli zavestno delujejo “nezakonito in protiustavno”.

V pismu, pod katerega se je podpisala kot uradna oseba, torej kot županja, in ne kot občanka občine Semič, ki jo skrbi izvajanje epidemioloških ukrepov v osnovni šoli, je Kambičeva ravnateljico Miketičevo posvarila: “Zato ste, v skladu s Kazenskim zakonikom in zavezujočo sodno prakso, tako evropsko, kot tudi domačo, kazensko in odškodninsko odgovorni, če bo s strani staršev podana kazenska ovadba ali ustavna pritožba iz naslova kršenja otrokovih pravic.”

Županja osnovno šolo Semič v pismu poziva, naj nemudoma preneha izvajati vse epidemiološke ukrepe: “… zato vas pozivam, da prenehate kršiti temeljne človekove in otrokove pravice in svoboščine, in sicer s prisiljevanjem v nošenje obraznih mask, vzdrževanjem socialne razdalje med otroci in do drugih oseb ter med učitelji, s pogojevanjem udeležbe pri pouku ob 3x tedenskem testiranju, z izpolnjevanjem splošnih PCT pogojev.”

Kambičeva v zaključku pisma še izrazi upanje, da “bo v Osnovni šoli Belokranjskega odreda Semič ponovno prevladal razum in da ne bodo v ospredje postavljane lastne koristi in ugodnosti pred koristmi otrok, njihovih staršev in sodelavcev.” Kakšne lastne koristi in ugodnosti ravnateljice in bodočega ravnatelja oziroma osnovne šole ima v mislih, ni jasno, piše SIOL.

Poglejmo nekaj zanimivih številk. V občini Semič, ki šteje okoli 3.880 ljudi imajo 86 aktivno okuženih ljudi. V osnovni šoli Belokranjskega odreda v Semiču je 8 sumov na okužbo pri učencih, S koronavirusom sta okužena tudi dva šolska delavca. V Semiču je precepljenost 52.1%, verjetno, k slabi precepljenosti pripomore tudi anticepilska županja.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.