slika: metkovic-news.com slika je simbolna

Najstniška migrantska tolpa je v angleškem Northamptonu sredi belega dne razmesarila svojo žrtev z noži in mačetami, a trije med njimi, ki jim je že bilo sojeno, so prejeli škandalozno nizke zaporne kazni, in sicer zgolj po nekaj let.

Podivjanim najstniškim migrantom le par let zapora za klanje

Neimenovana trojica 16 in 17-letnih kriminalcev, ki je z noži in mačetami, sredi McDonalda, v angleškem Northamptonu razmesarila svojo nedolžno žrtev, iz pravnih razlogov ostaja neimenovana. Celoten gang, ki se je lotil svoje žrtve, je sicer štel šest pripadnikov. Znano je tudi, da je kriminalna grupacija obkolila dve žrtvi, in sicer pred restavracijo s hitro prehrano v samem mestnem središču, preden se je pričel “lov na žrtvi”, ki se je odvijal tudi v samem McDonaldu, poroča Breitbart.

Še posebej grozljivo pa je dejstvo, da se je celoten prizor odvijal vpričo družin z majhnimi otroki. Ena izmed žrtev je bila deležna vbodov tudi še potem, ko je že pobegnila v kuhinjo restavracije s hitro prehrano, medtem ko je drugi k sreči uspelo pobegniti s pomočjo osebja podjetja. Prisotni so bili zaradi dogajanja povsem osupli, številni pa so se morali pred napadalci umikati, obenem pa so se na smrt bali tudi za zdravje svojih otrok. Piše Demokracija,

Eden izmed članov najstniške migrantske tolpe je namreč celo zabrisal proč otroški voziček, ki se je slučajno znašel na njegovi poti, medtem ko je zasledoval svojo žrtev, ki je bila deležna vnovičnih vbodov tudi še potem, ko je že hotela pobegniti. Še najbolj pa je bilo škandalozno ravnanje sodnice, ki je ob tem dejala, da imajo člani tolpe vsi po vrsti ljubeče družine, ki jih podpirajo in še pristavila, da obstaja potencial za spremembo in rehabilitacijo. Ob tem je oba 17-letnika obsodila na zgolj štiriletno zaporno kazen, čeprav je že jasno, da bosta odsedela zgolj polovico, medtem ko je 16-letnik prejel kazen v višini treh let in dveh mesecev, in ki bo prav tako po vsej verjetnosti odsedel le njen del.

Migrantska tolpa v Angliji jo je tako dobro odnesla. Slovenska desna politika pa že leta opozarja, da bi bilo potrebno azilno zakonodajo zaostriti.

PM