sev

Britanska različica novega seva koronavirusa je po ugotovitvah britanskih raziskovalcev veliko bolj smrtonosna kot prejšnja prevladujoča različica.

BRITANSKI SEV KORONAVIRUSA BOLJ SMRTONOSEN IN NALEZLJIV

V raziskavi, v kateri so primerjali stopnjo smrtnosti covidnih bolnikov, ki so bili okuženi bodisi z britansko različico, znano kot B.1.1.7, ali prvotnim virusom sars-cov-2, so znanstveniki ugotovili, da je smrtnost pri novi različici bistveno višja.

Britansko različico seva novega koronavirusa, B.1.1.7, so v Veliki Britaniji prvič potrdili septembra lani. Doslej so jo potrdili že v več kot sto državah sveta. Britanska različica ima 23 mutacij v svojem genetskem zapisu, kar je relativno velika številka.

V raziskavi so ugotovili, da je zaradi okužbe z britanskim sevom novega koronavirusa umrlo 227 bolnikov na vzorcu 54.906 covidnih bolnikov, med enakim številom okuženih z drugimi različicami pa je umrlo 141 covidnih bolnikov, piše Demokracija
.

Britanski sev ni šala. To je zagotovo izredno slaba novica in le upamo lahko, da Slovenije ta različica virusa ne doseže.

PN