NEVERJETNO! Hudodelsko združbo, ki je izkoristila več kot 300 oseb sta vodila Mariborčana?.

slika: SIOL

Hudodelska združba pod vodstvom Mariborčanov

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so od septembra leta 2017 s pomočjo kriminalistov in policistov z več policijskih uprav preiskovali hudodelsko združbo, ki se je ukvarjala s prostitucijo, trgovino z ljudmi in prepovedanimi drogami. Dobro organizirano hudodelsko združbo, ki je imela najmanj 14 članov, sta vodila 50-in 35-letna osumljenca z Maribora.  Vloge v združbi naj bi bile natančno določene in hierarhično razporejene. Organizirali so izkoriščanje prostitucije pod pretvezo izvajanja dejavnosti posebej za to ustanovljene gospodarske družbe. Ta naj bi ponujala storitve wellness kluba s pridihom erotičnih vsebin.

Za odprtje prostorov na območju PU Nova Gorica je družba vložila večjo vsoto denarja. V prostore so lahko vstopale le moške osebe, ki so za vstopnino odštele med 60 in 85 evri. V prostore kluba je bil dovoljen vstop le tistim ženska, ki so nudile spolne usluge in so to prijavile preko spletne strani, kjer so morale pridobiti rezervacijo. Piše Žurnal24. In zanimivo tudi ženske so morale ob vsakem vstopu v klub plačati kar 70 evrov.

Kaj so osebe morale delati?

Storilci so z osebami, ki so nudile spolne usluge, vzpostavili odnos podrejenosti in poslušnosti. Večina oseb je bila v to prisiljena zaradi njihove socialne in ekonomske situacije.  V času od otvoritve prostorov, ki je bila avgusta 2014, je v teh prostorih nudilo spolne usluge preko 300 oseb. Praktično vse žrtve so bile tuje državljanke, večinoma iz države bivše Jugoslavije, Romunije, Ukrajine in Albanije. Gospodarska družba s sedežem v Mariboru je na ta način pridobila najmanj 14 milijonov evrov premoženjske koristi.

Kriminalisti so opravili 42 preiskav pri vseh osumljencih, opravili so več osebnih preiskav, preiskav avtomobilov in prostorov. Prostost so odvzeli osmim osebam, šest jih bo privedenih pred sodnika, piše Žurnal24.

M.G.

 

VREME

Maribor
oblačno
84%
2.1km/h
91%
23°C
23°
22°
23°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.