Ali nam bo Arsenovič uničil tudi Martinovanje? Največji mariborski praznik, kjer raja in se zabava nepregledna množica ljudi?

1200 evrov za 8 ur?

To je praznik Maribora, praznik rajanja in zabave. A ni vse tako lepo, kot bi moralo biti. Tudi pri Martinovanjuu se je letos zataknilo. Predvsem pri cenah za najem gostinstva na prireditvi. Arsenovič očitno misli, da se prodaja zlato in ne vino.

Tako je nad odločitvijo o visokih cenah za gostinske stortitve zapisal enen znanih gostincev: “Prosim ce mi poveste kdaj bodo butalci končno že nehali vladat v totem nasem Mariboru? Sem eden od najstarejsih gostincev v mestu saj delam to že 45 let, ne vem če še obstaja kaksen Mariborčan, ki ga nisem nahranil in “pijanil” na kakšni veselici, sejmu ali prireditvi v teh letih ali svojih lokalih ki sem jih imel. Še posebej pa sem ponosen, da hodim na martinovanje celih 34 let, kjer sem delal po vseh trgih, ki pač so v Mariboru. Tako, da sem tak al tak navajen na nenehne spremembe ampak letos pa je šla kaplja cez rob. Sprašujem se kako lahko nekdo, ki naj bi delal za razvoj in promocijo Maribora za eno dnevno prireditev zaračuna lokalnemu gostincu 1200 eur najemnine za 8ur dela. Pa kaj smo mi res največje “budale” na tem svetu? Non stop govorite o največji veselici v Sloveniji pa vam ni jasno da jo dejansko delamo mi preprosti ljudje, ki z veseljem pridemo se družit z našimi gosti in se jim zahvalit za celoletni obisk. Potem pa se pojavi neki zavod za turizem, ki ga vodijo ljudje ki nimajo stika z realnostjo in vse uničijo. (Zavod za turirem dela seveda po nareku župana op. a.). Gospodične drage razmislite malo kaj počnete, verjetno pa vam je itak vseeno ker po 4 letih vas bojo itak zamenjali. Jaz pa bom pekel klobase ki sem jih pekel že takrat ko ste se ve…” tako je zapisal eden od najstarejših gostincev v Mariboru.”

Torej, 1200 evrov najemnine za 8 ur uporabe stojnice? To je 150€ na uro. In če 1. dcl vina stane 1 euro, potem morajo na vsaki stojnici prodati 150 litrov vina, na uro, da so na “nuli”?

Windiševa iz Zavoda za turizem naj bi sicer omilila zadevo: Snagina stojnica za vinarja ponujena za 450 evrov, gostincem za 600 evrov. Kdor je prijavil več prostora, mu je komisija odmerila višjo ceno. Takih je bilo med 55 ponudniki 15, od katerih je šest nato odstopilo od sodelovanja. “Gostinci, ki se pritožujejo nad cenami, v preteklem letu niso posredovali realnih podatkov o prodajni površini in posledično niso bili korektni do preostalih ponudnikov,” je Urbančič Windischeva pojasnila, da so nekateri gostinci lani pripeljali svoje stojnice, veliko večje, kot je bilo dogovorjeno, kar je pri drugih ponudnikih povzročalo nezadovoljstvo, zato so se letos striktno držali kriterijev.

Ja to je sicer matematika Saša Arsenoviča. Saj Zavod za turizem Maribor, ki je hkrati organizator martinovanja nima prav veliko pri cenah gostincev. Cene tako in tako določi lastnik, torej občina, oz. verjetno kar sam gospod Arsenovič? Zdi se, kot da sam nebi bil gostinec.

PA VESELO MARTINOVANJE VAM ŽELIMO!

vir: družabno omrežje

MG