Neverjetno! KPK ustavila postopek zoper Tomaža Vesela?

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel
Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel, Slika: Maribor24

KPK naj bi zaključila obravnavo suma nezdružljivosti funkcije predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela z opravljanjem funkcije pri FIFI.

KPK ni ugotovila nepravilnosti glede Tomaža Vesela

Prvorazrednim se nič ne zgodi. Eden takih nedotakljivih je tudi Tomaž Vesel, predsednik Računskega sodišča. KPK tako, baje ni ugotovila kršitev Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije (ZIntPK) in naj bi postopek zoper Vesela ustavila. “Zaradi zaznanih korupcijskih tveganj in pomanjkljivosti zakonodaje v tem in preteklih postopkih, ki jih je vodila, pa bo Komisija pristojnim organom podala pobudo za ustreznejšo ureditev zakonodaje,” so zapisali tudi na njihovi na spletni strani.

“V ugotovitvah, ki jih je senat sprejel na seji 10. 5. 2021, se je Komisija opredelila do dejstev in okoliščin, ki so kazali na sume kršitev nezdružljivosti funkcij in integritete. Zakon o računskem sodišču sicer ureja nezdružljivost funkcij, vendar pa za primere oziroma vprašanja, ki jih eksplicitno ne ureja, napotuje na drug zakon, to je ZIntPK. Ta ureja nezdružljivost funkcij za poklicne funkcionarje ter hkrati opredeljuje izjeme od prepovedi,” so pojasnili.

Po domače povedano. Prvorazredni so nedotakljivi. Zamislite si kaj bi se zgodilo, če bi bil predsednik računskega sodišča nekdo, ki je blizu stranki SDS. Tako pa leva karavana pelje (državo) dalje in nikomur ni mar za silne tisočake od FIFE, ki ji dobi Vesel. Župani pa morajo še kako paziti, ali lahko z občinskim denarjem kakega gosta lahko peljejo na večerjo.

P.M.

VREME

Maribor
delno oblačno
51%
1.5km/h
40%
28°C
29°
28°
28°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.