slika: ptuj.info

Na kliniki za infekcijske bolezni v Zagrebu je za posledicami covida-19 umrl enajstletni deček, pišejo hrvaški mediji. Gre za najmlajšo žrtev koronavirusa na Hrvaškem.

Za posledicami koronavirusa umrl 11-letnik

Deček naj bi umrl ponoči na Infekcijski kliniki Dr. Frana Mihaljevića v Zagrebu, njegova smrt pa naj bi bila po neuradni informacijah Jutarnjega lista posledica okužbe s covid-19. Dodajajo, da je pri dečku prišlo do večorganskega vnetnega sindroma v povezavi s covid-19 in nato še dodatnih zapletov, piše SIOL.

Smrt otroka je za Večernji list potrdil tudi vodja klinike za nalezljive bolezni Goran Tešković. Minister Beroš je od te klinike in tudi od klinike za otroške bolezni že zahteval vse relevantne podatke, da bi ugotovili vse okoliščine.

Več primerov z večorganskim vnetnim sindrom so opazili tudi v UKC Ljubljana. Kot je pred dnevi dejal vodja službe za alergologijo, revmatologijo in klinično imunologijo s pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Tadej Avčin, gre pri večorganskem vnetnem sindromu za izrazito težko sistemsko vnetno reakcijo, v sklopu katere so lahko prizadeti različni organski sistemi, najpogosteje srce, prebavila, koža in oči, nekoliko redkeje pa pljuča, ledvica in možgani.

PM