V Sloveniji so nekateri sodniki, ki bi morali biti neodvisni vse prej, kot to. Portal Škandal24 razkriva zapis Urške Klakočar Zupančič, vodje oddelka za etažno lastnino pri ljubljanskem okrajnem sodišču.

Zapis uslužbenke sodišča, nedorasel sodniškemu poklicu?

Je to sploh mogoče vodje oddelka za etažno lastnino pri ljubljanskem okrajnem sodišču Urška Klakočar Zupančič je v svojem zapisu na družbenem omrežju zapisala (nelektorirano): “Dragi Fb prijatelji. čeprav policija pravi, da zaznavajo veliko kršitev in bodo poostrili nadzor, vedite, da je to odredba Janeza Janše, ki je na seji vlade ukazal, naj gredo policaji na ceste in občinske meje, ter poberejo globe. Opozoril ne bo, izdajali bodo prkrškovne globe, zato bodite v naslednjih dneh previdni. Ne gre le za vašo varnost in zdravje, treba je napolniti prazno proračunsko malho. Upam, da bo doba janšizma nekoč samo še bridek spomin, do takrat pa pazite nase.” Piše portal Škandal24.

Zares nenavadno početje uslužbenke okrajnega sodišča v Ljubljani, katera bi morala biti neodvisna. Od kod njej podatki kako delujejo policisti, kje je dobila podatke, da naj bi Janša na seji vlade ukazoval policistom. Pri tem gre za gotovo neverjetno potvarjanje dejstev in laži?

In kej govori sodniški kodeks?

Se je pa ob tej zadevi oglasil predsednik Sodnega sveta Erik Kerševan, ki je obljubil, da se bo zadeva obravnavala na prvi naslednji seji Sodnega sveta. Predsednik Kerševan tudi sam obsoja in obžaluje vse posamične primere v katerih je kakšen sodnik s svojim ravnanjem povzročil dvom v politično neodvisnost sodstva, kot celote. 
Oglasil se je tudi predsednik Vrhovnega sodišča Damijan Florjančič, ki je med drugim zapisal: “V kolikor gre v navedenem primeru dejansko za navedbe omenjene sodnice, jih predsednik Vrhovnega sodišča RS mag. Damijan Florjančič ocenjuje kot povsem neprimerne in nedostojne sodniškemu poklicu. Zato je o tem že obvestil predsednico Okrajnega sodišča v Ljubljani, kjer ta sodnica opravlja sodniško funkcijo in predlagal ustrezno ukrepanje, saj je predsednica sodišča prva pristojna za preverjanje, odločanje in ukrepanje v tovrstnih primerih.”

O ukrepih zoper “neodvisno” sodnico bomo še poročali!

PM