slika je simbolna

V Mariboru so odkrili še eno bombo. Tokrat v bližini železniške postaje.

Spet aktivirane pristojne službe

Potem ko so včeraj na gradbišču pri nakupovalnem središču Europark našli neeksplodirano letalsko bombo iz druge svetovne vojne, so danes popoldan delavci med rekonstrukcijskimi deli na železniških tirih v neposredni bližini železniškega mostu ter glavne avtobusne in železniške postaje, med Mlinsko in Plinarniško ulico, naleteli na še eno neeksplodirano ubojno sredstvo.

Obveščene in aktivirane so bile vse pristojne službe, natančna identifikacija še poteka. Kraj današnje najdbe in širše območje okoli njega je policija takoj zavarovala, nepooblaščenim vstop v bližino najdišča ni dovoljen.

“Danes gre za podobno zadevo, kot pri Europarku, je avio bomba, ki je bila najdena med deli na železnicah, ob avtobusni postaji. Delavec jo je odkopal z delovnim strojem, sedaj je tam regijski pirotehnik in zadeva je pod nadzorom, območje je omejeno. Pridejo tudi kolegi iz državne enote, ki bodo zopet bombo pregledali in določili za kateri tip gre in na osnovi teh informacij se bodo odločili, kako in kaj bo z njo naprej,” je povedal poveljnik civilne zaščite Aleš Ciringer.

Kdaj bodo bombe deaktivirali vas bomo sproti obveščali!

Vir:24ur

SIFA