Neverjetno! Osebje odšlo domov, mrtve pa so pustili v posteljah domov za ostarele!

Španski vojaki, ki sodelujejo v prizadevanjih za zajezitev širjenja novega koronavirusa, so v nekaterih domovih za ostarele našli varovance, za katere ni nihče skrbel.

Osebje odšlo domov, mrtve pa so pustili v posteljah!

Vojaki v Španiji, drugi najhuje prizadeti evropski državi zaradi novega koronavirusa, pomagajo pri razkuževanju domov za ostarele. “Ob nekaj obiskih so našli varovance popolnoma zapuščene, nekatere celo mrtve v njihovih posteljah,” je dejala španska obrambna ministrica Margarita Robles.

Po navedbah obrambnega ministrstva je osebje nekaterih domov za ostarele odšlo, potem ko so tam odkrili okužene z novim koronavirusom. V Španiji je število smrtnih žrtev zaradi covida-19 v ponedeljek naraslo na 2182, število okuženih z novim koronavirusom pa na 33.089. Najhuje je v madridski regiji, kjer se je z novim koronavirusom doslej okužilo 10.575 ljudi, umrlo pa jih je 1263. To je 58 odstotkov vseh smrtnih žrtev v državi.

Ker se razmere v Madridu zaostrujejo, so tamkajšnji pogrebni zavodi sporočili, da od danes zaradi pomanjkanja zaščitne opreme ne bodo več prihajali po trupla žrtev covida-19. Oblasti so še sporočile, da bodo kot začasno mrtvašnico za smrtne žrtve covida-19 v Madridu uporabile drsališče.

MG