Neverjetno! Po lokalih na Bavarskem sejala virus!

V Garmisch-Partenkirchnu so samo včeraj zabeležili 33 novih primerov okužbe z nadležnim virusom, večino teh pa so povezali s 26-letno Američanko.

Američanka okužila več 30 ljudi

Američanka se je kljub simptomom koronavirusa odpravila na zabavo po lokalih, poroča nemški časnik Bild. Američanka, se je v zadnjih dneh strmo povzpela tudi 7-dnevna incidenca na 100.000 prebivalcev, ki je po navedbah lokalnih oblasti včeraj presegla kritično mejo 50.

Zelo kužna Američanka naj bi se po navedbah časnika Bild v torek zvečer potikala po številnih lokalih v mestu in okužila več ljudi, pri čemer obstajajo utemeljeni sumi, da je okoli hodila tudi v ponedeljek, morda celo tudi v sredo. Ker je obiskala toliko različnih lokalov, imajo tamkajšnji epidemiologi resne težave pri iskanju stikov, pričakujejo pa številne nadaljnje okužbe.

Zaradi Američanke ustavili nočno življenje

Lokalne oblasti so zato povlekle radikalno potezo. »Ustaviti moramo nočno življenje,« je pojasnil Scharf. V občini so tako lahko od danes naprej za čas enega tedna lokali odprti samo do 22. ure, za posamezno mizo pa lahko sedi le pet gostov. Na javnih mestih se lahko zadržuje do pet ljudi v posamezni skupini, na zasebnih zabavah v zaprtih prostorih pa je dovoljenih samo 50 udeležencev. Če ta poteka na prostem, se ta omejitev poveča na 100 oseb. Kršiteljem grozijo globe do 25.000 evrov.

Lokalne oblasti so prebivalce, ki so se v ponedeljek, torek ali sredo potikali po restavracijah in lokalih, hkrati pozvale, naj nemudoma stopijo v stik s klicnim centrom za covid-19 in se testirajo. K temu pozivajo zlasti mladino. Zaradi Američanke bo tokrat center za testiranje Garmisch-Partenkirchnu deloval tudi v soboto in nedeljo.

MG


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.