NEVERJETNO! Po osmih letih so končno začeli soditi odvetniku Senici.

senici
slika: finance

Zagotovo se spominjate odvetnika Senico? Partner nekdanje predsednice LDS in (zagotovo) najslabše ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal.

Na celjskem okrožnem sodišču se je začelo sojenje odvetniku Miru Senici in sodelavkama

Na celjskem okrožnem sodišču se je – osem let po hišnih preiskavah (?!) – začelo sojenje odvetniku Miru Senici, njegovima sodelavkama Blanki Muster in Olgi Zaviršek ter bivši direktorici Vegrada Hildi Tovšak zaradi sumov zlorabe položaja in pranja denarja v razvpiti zadevi Delamaris. Obtoženi so (kakopak) zanikali krivdo. Sojenje se bo predvidoma nadaljevalo 14. septembra, ko na sodišču pričakujejo dopolnjeno mnenje izvedenca ekonomske stroke.

Zakaj se sojenje začenja šele osem let po hišnih preiskavah pri Senici in drugih akterjih, ki so se odvile aprila 2013, piše Požereport.  Odvetniku Senici “preživetje” omogočila Cerarjeva vlada,  Miro Cerar je bil pred leti odlično honoriran sodelavec odvetniške pisarne Mira Senice! 

Tokrat ni Cerarja ne oblasti, torej bi se sojenje lahko začelo in sodišče v tej zadevi naj nebi imelo pretežkega dela. Bomo videli!

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.