Slika: policija

Središče Bertokov, manjši trg pred Karitasovim centrom, kjer po navadi skrbijo za brezdomce, je zjutraj zasedala množica policistov in forenzikov, ki preiskujejo torkovo večerno dogajanje v eni od tamkajšnjih hiš.

Po umoru mirno odšla k prijatelju na palačinke

Okoli pol osme ure zvečer naj bi k pokojni 85-letnici prišla na obisk hčerka z bližnjim sosedom. Na štedilniku se je namreč smodila večerja, jajce, ki naj bi si ga babica vsak večer skuhala. Šele ko se je dim nekoliko razkadil, naj bi v stanovanju opazili tudi truplo. Scenarij sinočnjega večera je potrdil tudi namestnik vodje koprskih kriminalistov.

“Včeraj ob 19.48 smo dobili obvestilo občana iz Bertokov, da je v stanovanjski hiši našel mrtvo žensko. Na kraj so bili napoteni policisti, kriminalisti in reševalci. Takoj po prihodu je zdravnik potrdil smrt osebe,” je o torkovem dogajanju sedmi sili povedal pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Koper Dejan Grandič, ob tem je potrdil, da so policisti domnevno storilko še isto noč prijeli. Šlo naj bi za 31-letno vnukinjo, ki je živela v zgodnjem nadstropju hiše, neposredno nad babico.

Kriminalistično preiskavo je izza policijskega traku pozorno spremljal tudi oče. “Bila je bolna, a se ni hotela več zdraviti,” je skrušeno priznal oče. Z njo se je slišal ravno, ko se je odpravila od babice do prijatelja na palačinke, a krvavega dogodka ni omenila, piše SIOL.

Za psihične težave so vedeli tudi sosedje, a babica je o njej govorila le najboljše. Bila bolna tudi v Idriji je bila. Ko si jo srečal, je lepo odgovorila. Mirna, nihče ni mogel reči ničesar slabega o njej, pravijo domačini.

PM