Neverjetno! Počivalšek: “Vodja preiskave NPU je lagal!”

zdravko počivalšek SMC
Zdravko Počivalšek, predsednik stranke SMC, slika: TOPTV.si
Neverjetno! Počivalšek: "Vodja preiskave NPU je lagal!"

Na seji preiskovalne komisije državnega zbora, je vodja preiskave NPU Igor Kekec, navedel več, po Počivalškovih besedah, veliko zavajajočih informacij.

Igor Kekec naj bi na seji preiskovalne komisije državnega zbora lagal?

[color-box color=”yellow”] Iz zapisa ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška, ki ga je včeraj javno objavil na svojem Facebook profilu, lahko razberemo, da vodilni na nacionalnem preiskovalnem uradu (NPU) pred komisijo Državnega zbora lažejo oziroma zavajajo, pa tudi to, da je bila o Počivalškovi hišni preiskavi očitno že vnaprej obveščena Tjaša Slokar Kos oziroma, kot že večkrat poprej, komercialna medijska hiša POP TV.[/color-box]


“Vodja preiskave na NPU Igor Kekec je na današnjem zaslišanju na preiskovalni komisiji Državnega zbora lagal o tem, da naj preiskovalcem ne bi dal gesla za odklepanje telefona in so ga zato poslali na odklepanje v tujino,” se je na Facebooku odzval minister Zdravko Počivalšek in nadaljeval s pojasnilom, da njega osebno sicer glede tega nihče ni kontaktiral, vsa gesla pa so pridobili od njegovega pooblaščenca. Ko so mu dejali, da imajo težave z odklepanjem telefona, jih je usmeril na ustrezne službe na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, saj je šlo za službeni telefon. Minister je še navedel, da je poleg tega Kekec javnost zavajal tudi glede odredbe, ki naj bi bila podlaga za to, da so službeni telefon nato v odklepanje poslali tujemu zasebnemu podjetju. Odredba, ki je bila vročena Počivalšku, namreč dopušča izvedbo preiskave telefona izključno strokovno usposobljenim osebam slovenske policije. “Dodatno me čudi, da vodja preiskave na NPU javno komentira odprte predkazenske postopke, v katerih dejstva niso v celoti razčiščena. Edini podatek glede hišne preiskave sem dobil od odgovorne urednice POP TV Tjaše Slokar Kos. Verjetno bi bilo koristno njo vprašati, od kod ji te informacije. Sicer pa se je v preteklosti že pogosto izkazalo, da je imela ta televizijska hiša notranje informacije glede preiskovalnih aktivnosti NPU,” je opozoril minister Počivalšek.

Ob tem je na Twitterju tudi novinar Bojan Požar spomnil, da takšno dogajanje ni nič novega. Ko je imel namreč Andrej Magajna, nekoč poslanec stranke SD, hišno preiskavo ob petih zjutraj, je tja istočasno s policijo prišla tudi novinarka Sveta na Kanalu A. Ta je bila videti, kot da je ravnokar prišla do pike urejena naravnost iz TV maske, ne pa kot nekdo, ki so ga sredi noči vrgli iz postelje. Ponovno torej kaže, da je POP TV tisti, ki je prvi obveščen o hišnih preiskavah, ne pa preiskovanec, kot je hotel prikazati Kekec oz. 24ur.

P.M.

VREME

Maribor
delno oblačno
55%
1.5km/h
40%
28°C
28°
27°
25°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.