Na tekmi državnega prvenstva do 15 let (!) se je zgodil rasistični incident, žrtev sine legende Maribora!

Kazen igralcu in trenerju

Čeprav gre v bistvu še za otroke je Nogometna zveza Slovenije je izrekla ostro kazen Luki Duvnjaku, nogometašu kluba MB Tabor. Gre za člana ekipe do 15 let, ki je na nedavnem mestnem derbiju proti NK Maribor zakuhal, verjeli ali ne, čisto pravi – rasistični incident! Kot je razvidno iz poročila NZS, je Duvnjak nogometaša nasprotne ekipe ozmerjal s “črno opico“, zaradi česar ga je sodnik Aljaž Žurman nemudoma kaznoval s kartonom rdeče barve. Vse skupaj je iz tira spravilo tudi trenerja Maribora Sandra Bloudka, ki je bil tako v šoku, da je zapustil ograjeni prostor in bil izključen. Medtem ko mora Bloudek plačati 60 evrov kazni, bo Duvnjak počival na kar petih tekmah. Marsikdo je prepričan, da bi si zaslužil še ostrejšo kazen, piše Ekipa24.

Mogoče bi to minilo samo z incidentom, če nebi Duvnjak s šokantnima besedama ozmerjal kar – sina legende Maribora, nikogar drugega kot Marcosa Tavaresa mlajšega! Slednji je tudi kapetan ekipe do 15 let.

V izvedenem disciplinskem postopku je bilo na podlagi izjav sodnika in delegata tekme ugotovljeno, da je v 53. minuti tekme vratar ekipe MB Tabor Luka Duvnjak z glasnim vzklikom ‘črna opica’ žalil igralca nasprotne ekipe. Uporaba omenjene besedne zveze brez dvoma sodi v repertoar izražanja in spodbujanja rasne nestrpnosti, ki predstavlja najbolj nizkoten način žaljenja osebnega dostojanstva posameznika in skrajno, obsojanja vredno ter sramotno dejanje.

Ali bo mladega Luko Duvnjaka, doletela še kakšna kazen?

SIFA