Neverjetno! Še en primer poginulega psa zaradi zanemarjanja!

slika je simbolna

V tem tednu je zaradi zanemarjanja umrl že drugi pes

“Odzvali smo se na prijavo.” Pravijo v društvu Anima. “Pričakala nas je grozljiva situacija: Kuža na prekratki verigi, voda smrdljiva, zelena, za jest kost. Hiška pa pokrita s pločevino, pregreta.”

“Kuža je ležal na betonu ob gnojni jami. Gluh, slep, težko je jedel, dlaka vsa zlepljena in komaj je hodil. Star, zanemarjen, zlorabljen. Dobil je še zadnji obrok, skledico sveže vode, roko, ki ga je pobožala in pospremila za mavrico. Vse kar smo lahko še naredili je bilo uspavanje in ga odrešili muk. Ne najdemo niti pravih besed. Prepletajo se žalost, bes, sočutje, sovražnost,” so zapisali v facebook skupini Anima –  Animals Matter (skrb za živali).

slika: facebook

Do kdaj bomo se dovolili to trpljenje?! Kdaj bodo tisti, ki so za svoje delo plačani in imajo vsa pooblastila, začeli dejansko opravljati svoje delo? Kdaj bodo nehali ščititi brezvestne lastnike in zavarovali živali, ki bi morale tudi uradno postati čuteča bitja in ne stvari?

Ko so prostovoljci društva iz Miklavža na Dravskem polju prispeli na kraj prijave (po neuradnih podatkih v okolico Maribora), jih je spreletel srh: “Kuža na prekratki verigi, voda smrdljiva, zelena, za jest kost. Hiška pa pokrita s pločevino, pregreta. Kuža je ležal na betonu ob gnojni jami. Gluh, slep, težko je jedel, dlaka vsa zlepljena in komaj je hodil,”

M.G.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
60%
0.5km/h
75%
20°C
22°
19°
19°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.