Nova KBM pa je junija letos podpisala pogodbo o nakupu Abanke, ki jo je država “morala” prodati, ker je bila tako kot Nova KBM in NLB konec leta 2013 deležna državne pomoči.

Ker 150 Štajercev samo letos ob službo

Nova KBM bo za Abanko tako odštela skupno 444 milijonov evrov, zaključek transakcije pa je pričakovati do konca tega leta, ob upoštevanju pridobitve soglasij pristojnih organov. S prodajo Abanke je država tako končala privatizacijo bank.Skupina NKBM in Abanka imata v tem trenutku več kot 2000 zaposlenih.

In kje so v tej zgodbi Štajerci zaposleni v bančnem sektorju? Ni jih oz. jih kmalu več ne bo! Po informacijah Politikisa bo Apollo takoj v začetku drugega leta sedež NKBM preselil v Ljubljano, natančneje v upravno poslopje Abanke. Že letos bo službe izgubilo okoli 150 zaposlenih Štajercev v NKBM. Do nadaljnjih odpuščanj pa bo zagotovo prišlo tudi v letu 2020, kjer je pričakovati še nekaj sto dodatnih odpovedi. Banka, ki je konec leta 2017 imela še 1400 zaposlenih, bo na koncu imela le polovico tega kadra, pa še ti se bodo po novem morali voziti v Ljubljano!

Le kaj nam bo Ljubljana še uzela?

MG