Policisti so pretekli vikend prejeli informacijo, da naj bi v enem izmed gostinskih lokalov na območju Ljubljane nahajalo več ljudi in da lokal kljub prepovedi obratuje.

V malem prostoru v lokalu žuralo kar 13 ljudi

Policisti so ob prihodu na kraj so pred lokalom opazili več oseb, ki so se nato skrile v lokal, lastnik pa je policistom zatrjeval, da lokal ne obratuje. Z zbiranjem obvestil in ob opravljenem nadzoru je policija ugotovila, da se v skladiščnem prostoru lokala, ki je velik dva krat dva metra, nahaja 13 oseb, ki so pred tem v lokalu pili in bili postreženi kljub prepovedi obratovanja lokala in prepovedi druženja.


Zaradi kršitve odloka o začasni prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikom in storitve prekrška po 10. točki 1. odstavka 54. členu zakonu o nalezljivih boleznih bo za lastnika lokala podan predlog za uvedbo postopka o prekršku na zdravstveni inšpektorat, poroča ljubljanska policijska uprava.

Prav tako bodo izvedeni prekrškovni postopki za vseh 13 oseb, ki so se nahajale v lokalu, pri tem pa med nedovoljenim druženjem niso uporabljali zaščitnih mask. Gre za osebe, stare od 24 do 69 let, med njimi pa je bil tudi 17-letnik. Ena od oseb je se pri postopku nedostojno vedla do policistov, ki v tem primeru vodijo prekrškovni postopek zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru.

Podobno tudi na Hrvaškem

Tudi na Hrvaškem je policija ob nadzoru gostinskih lokalov, odkrila več kršitev ukrepov. V enem izmed lokalov, ki je bil nabito poln, se je zabavalo več mladeničev, med njimi tudi 23-letnik s potrjeno okužbo koronavirusa.