Medtem ko se vseskozi pritožujemo nad ukrepi glede zajezitve koronavirusa in se jim probamo izogniti, pa na dan prihajajo tragične zgodbe.

Izgubila moža, brata in taščo

»Bili smo v Slunju pri mami in bratu. Brat se je počutil slabo. Kot da je zbolel za gripo, prehladil se je. Kuhal si je čaj. Tisto soboto smo bili tam in ni bilo nič v redu. Kašljal je. Ko je tretji dan smo prispeli domov, je mož že imel vročino ,« je za RTL potraga povedala Snježana Matić iz Karlovca. Testi so bili pozitivni. Že v ponedeljek je brat Mirko končal v karlovaški bolnišnici, dva dni kasneje še mož Robert. Vmes je zbolela tudi Snježanina mama Roza. Bila je stara 92 let. In tašča Barbara, ki je bila stara 80 let.

»Niti mama niti tašča nista šle nikamor iz hiše. Takrat je bila okužena skoraj vsa vas. Robert je imel samo simptome gripe. Bolele so ga kosti. Imel je vročino. Jemal je zdravila lajšalo vročino. Nič ni pomagalo. Tako težko je dihal. V sobo ni mogel priti ne da bi bil zadihan. Nekaj ​​minut ni mogel priti k sebi in ni verjel v korono, je dejal, da imel gripo,« pravi Matićeva. Vseeno se je odločila poklicati rešilca. Odpeljali so ga v bolnišnico. Pravi, da ga je takrat nazadnje videla. Vmes sta se slišala po telefonu. Verjela je, da bo preživela. Mož je bil star le 53 let. Med vojno je stopil na mino in izgubil nogo. Od takrat živi s protezo, drugače je bil zdrav, trdi Snježana in nikoli ni imel težav s srcem ali pritiskom.

»Poslal sem mu očala, da je videl. Vse je šlo bolje. Bila sem resnično šokiran, ko so mi rekli, da je mrtev.« Težko je to prenesla, potem novi šoki. Čez nekaj dni so iz iste številke še trikrat poklicali: »Zvečer so mi povedali za mojega brata. En dan onadva, naslednji dan pa moja tašča.« Snježana pravi, da še vedno ne ve, kako je vse to preživela. Od njihove smrti je minil manj kot mesec dni. Še vedno pravi, da ne spi. Sedi in razmišlja. Za razliko od ostale družine ni bila okužena. Žal ji, da se ni mogla posloviti od svojih najdražjih, piše portal Škandal24.

PM