Včeraj se je na povabilo vlade RS pri nas za nekaj ur ustavil ameriški sekretar za zunanje zadeve Mike Pompeo. Medtem ko se je Pompeo srečal s predsednikom vlade Janezom Janšo se je njegova žena Susan Pompeo družila s premierjevo soprogo Urško Bačovnik Janša.

Žurnal s tračem o obleki Urške Bačovnik Janša

Namesto pohvale, katero je bilo slišati iz vseh strani, pa se je levičarski elektronski medij Žurnal spravil na “kot so zapisali sami” neposrečeno izbiro Urškine obleke. Pod dokaj prosojno obleko je ob fotografskih bliskavicah nehote Urška pokazala modrček. Nevšečnost, ki se jo ponavadi v živo ne opazi, do izraza pa pride predvsem na fotografijah, so zapisali v Žurnalu.

“Predvsem v oči bode prosojnost obleke, saj se pod njim nekoliko preveč vidi modrček, ki je (na njeno srečo) v kožni barvi. Sicer ne vem, ali je imela pri izbiri pomoč stilistke, ji pa  v tem primeru usluge ravno ni naredila,” je za Žurnal dejala pravi modna “strokovnjakinja” Anja Cajhen.

Urška Bačovnik Janša je včeraj blestela, kot že dolgo ne. Sproščenost med ogledom Ljubljane in Bleda Janševe in Pompejeve soproge pa je bila pika na i, obiska zunanjega ministra ZDA v Sloveniji. nihče se ni ukvarjal z obleko in nihče se ni ukvarjal s tem pri kom se je videl nedrček in pri kom ne. Prijateljstvo med obema glavnima damama je bilo pristno, kot že dolgo ne in za odnose med ZDA in Slovenijo je važno le to.

Očitno je Žurnalu v teh poletnih dneh zmanjkalo pametnih novic.

MG