Nevladnikom novih 10 milijonov. Za upokojence in druge pa ni denarja.

slika je simbolna

Golobova vlada je našla še en izgovor, da za svoje delo nagradi nevladne organizacije oziroma svoje zaveznike. Tokrat v obliki javnega razpisa, ki je kot tak razpisan prvič. 


Nevladniki so še edini, ki držijo to vlado pri življenju Seveda ne zastonj, saj jim vlada pripravlja novi 10 milijonov, oziroma 10.645.000 evrov. Tokrat bodo dobili denar v obliki prvič razpisanega javnega razpisa za javna sredstva, namenjena aktivnostim nevladnih organizacij na omenjenih področjih.

Razlog za oblikovanje javnega razpisa so bile po njihovih navedbah “nedemokratične prakse med pandemijo covida-19, namen javnega razpisa pa je opolnomočiti državljanke in državljane z znanjem ter kompetencami, da se tovrstne prakse ne ponovijo”. Seveda želijo nevladnike ponovno prikazati kot žrtve prejšnje vlade – “žrtve”, ki so za razliko od delovnega prebivalstva imele čas postopati po ulicah sredi delovnega tedna, medtem ko so ostali svoj denar dejansko služili.

Pod pretvezo, da gre za “spodbujanje demokratičnih procesov in demokratičnega delovanja, bodo na podlagi omenjenega razpisa sofinancirali projekte in programe nevladnih organizacij, čeprav je precej jasno, kam pes taco moli. Prav tako je v sklopu razpisa predvideno sofinanciranje celovitih projektov nevladnih organizacij za krepitev aktivnih državljanskih pravic in opolnomočenje nevladnih organizacij ter financiranje programov nevladnih organizacij za razvoj demokracije, krepitev dobrega upravljanja, transparentnosti oblasti in spodbujanje aktivnega državljanstva. Piše portal Nova24TV.

Hitro se torej najde denar, če se hoče!

VREME

Maribor
pretežno oblačno
45%
1.5km/h
75%
23°C
25°
23°
21°
Mon
14°
Tue
13°
Wed
13°
Thu
14°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.