Nezaslišano! Ceno mask dvignili kar za desetkrat?

ukrepi

Ali je to sploh mogoče. Cena mask je poskočila zaradi koronavirusa kar za 10 krat?

Cene mask poskočile?

Konec januarja naj bi bila cena za paket petdesetih trislojnih mask z DDV 3,79 evra. Zdaj je cena več kot desetkrat višja: 39 evrov. Dobavitelji pa se izgovarjajo, da so ceno dvignili, ker se je dvignila nabavna cena zaščitnih mask. Omejili so tudi prodajo na največ 5 kosov na enega kupca. Kot piše Žurnal je zanimiv primer iz Kranja, kjer je pogoj za nakup enega paketa mask (vsebuje 50 kosov), da se opravi nakup drugih izdelkov iz trgovine v vrednosti vsaj 50 evrov.

To je nedovoljena nepoštena oziroma agresivna poslovna praksa ter izkoriščanje nesrečnega dogodka ali okoliščin, ki zaradi svoje resnosti zmanjšujejo potrošnikovo sposobnost presoje, česar se podjetje zaveda, pa to kljub temu izkoristi, da bi tako vplivalo na potrošnikovo odločitev glede izdelka.

Cene blaga in storitev na trgu se sicer oblikujejo prosto na podlagi ponudbe in povpraševanja ter drugih konkurenčnih dejavnikov. Podjetje torej lahko prosto določa cene, pri čemer pa morajo biti v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov te cene ustrezno vidno označene.

MG


VREME

Maribor
oblačno
98%
0.5km/h
100%
18°C
20°
17°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.