Nezaslišano! Gostinec omogočil praznovanje ob obloženih mizah!

GOSTINEC
slika je simbolna, foto: Primorske novice!

V prejšnjem tednu je bilo skupno opravljenih 1338 nadzorov, izrečenih je bilo 27 prekrškovnih sankcij v skupni vrednosti 14800 evrov, dodatno pa 170 opozoril in trije upravni ukrepi.

V Gostinstvu opravljenih 198 nadzorov

V gostinstvu je bilo opravljenih 198 nadzorov, izrečene so bile tri prekrškovne sankcije po zakonu o prekrških v skupni vrednosti 6400 evrov in izdani dve odločbi o prepovedi opravljanja dejavnosti. V trgovinah je bilo opravljenih 197 nadzorov, izrečena pa ena prekrškovna sankcija v vrednosti 400 evrov.

Druge storitvene dejavnosti, kot so frizerji, kozmetični saloni in cvetličarne, so bile predmet nadzora 240-krat, neskladnosti ni bilo ugotovljenih. Na zunanjih javnih površinah so izvedli 571 nadzorov in izrekli 23 prekrškovnih sankcij v vrednosti 8000 evrov. Nadzor pa je bil opravljen tudi v 132 večstanovanjskih stavbah, izdana je bila ena ureditvena odločba.

Pogosto zbiranje v gostinskih lokalih

Vodja oddelka za splošno varnost in varnostno načrtovanje iz Uprave uniformirane policije GPU Alojz Sladič je na današnji tiskovni konferenci pojasnil, da kljub stalnemu nadzoru in visokim predpisanim kaznim policisti dnevno zaznavajo kršitve, ne le posameznikov, ampak tudi pravnih oseb ali tistih, ki samostojno opravljajo dejavnost. Redno preverjajo vse prijave o nedovoljenem zbiranju v gostinskih lokalih, ki trenutno ne smejo obratovati oziroma sprejemati gostov. Posamezne nadzore izvajajo tudi skupaj z zdravstvenim inšpektoratom.

Policisti so v enem primeru na območju Ljubljane v majhnem skladišču lokala odkrili skritih 13 oseb. Obravnavanih je bilo več kršitev: 13 kršitev glede prepovedi zbiranja, 12 oseb ni uporabljalo maske, tri kršitve glede prehajanja meja med občinami, ena oseba se je do policistov nedostojno vedla. Seveda je bil tudi zoper gostinca podan predlog za prekrškovni postopek na zdravstveni inšpektorat.

V dokaj podobnem primeru blizu Ljubljane pa je gostinec odprl vrata večji družbi. Na začetku je bilo do 25 ljudi, ob prihodu policistov jih je ostalo še devet. Policisti so v lokalu naleteli na polne mize, natakar si je kar vestno zapisoval vso konzumirano hrano in pijačo. Policija je prekrškovne predloge zoper gostinca poslala tudi na davčni in tržni inšpektorat.

PM


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
77%
1.5km/h
93%
-5°C
-4°
-6°
-4°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
2°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA