slika twitter, uporabnika v podporo vladi,SLIKA JE NAKLJUČNA

Zakon nereda je pred zakonom o nalezljivih boleznih? Tako je to po novem v Sloveniji, ki je z današnjim dnem izgubila vso kredibilnost?

Sodnica ovrgla ovadbo proti dijaku zaradi kršenja odloka o začasni prepovedi zbiranja?

Očitno imamo v Mariboru še vedno sodnice in sodnike iz miselnosti polpretekle zgodovine. Spomnimo se samo kaj se je na upravnih sodiščih zgodilo s Kanglerjem in s kom (rdeči) mariborski sodniki hodijo na srečanja.

slika: facebook

Očitno je v Mariboru vse po starem tudi v letu 2021. “Neodvisni” Večer iz dijakov, kateri so dobili kazen zaradi prepovedi zbiranja v času epidemije, dela heroje in medijske zvezde, sodniki pa ob takem prekršku zamižijo na eno oko. Zanimivo pa bi bilo slišati, kako bi sodniki sodili, v primeru, če bi bil na oblasti njihova najljubša stranka, Socialni demokrati.

“Mariborska okrajna sodnica je ustavila prekrškovni postopek zoper dijaka, ki je februarja sodeloval na mirnem protestu na Trgu svobode v Mariboru, s katerim so dijaki zahtevali vrnitev v šolske klopi,” navaja STA. Ob tem dodaja, da zagovornik Dino Bauk pričakuje takšno odločitev tudi v primeru ostalih dveh dijakinj, ki sta se znašli v enakem postopku. Na tem mestu je potrebno povedati, da gre za odvetnika, ki zagovarja prepričanje, da je v primeru Roga prišlo do prekoračitve policijskih pooblastil?! Seveda ne čudi, da stališča v prid Rogu z veliko vnemo deli radikalna stranka Levica. Gre le za podpornika radikalne Levice, ki je mimogrede spisal tudi protiustavno mnenje o odvzemu poslanskega mandata Janezu Janši, ko je prestajal protipravno zaporno kazen, piše Nova24TV.

Taka odločitev sodnikov je pljunek v obraz vsem zdravstvenim delavcem in tistim, ki se trudijo za vse obolele s koronavirusom. A kot pravijo, le dobro se z dobrim povrne, slabo pa pač s slabim.

PM