Nista se zmenila dobro? Janja Sluga tako, a Robert Golob drugače?

Mogoče se naslov članka bere malce naivno, a drži, kot pribito. Le da gre pa tem za poteze, ki jo delajo na levi politični sceni.

Spomnimo se referenduma o vodah, ki so ga sforsirali nevladniki. Takrat se iz ust levih medijev in “pobalinske” kul opozicije ni nihče spraševal koliko bi tak referendum stal in kaj bo iz tega nastalo. Referendum pač biti mora, ker ga je zahtevalo ljudstvo. No odgovor na ta famozni referendum je pred nedavnim dala kar narava sama, ob požaru na Krasu.

Ko je Janja Sluga še grela stolček, kot neodvisna poslanka, zlizana z “levo pametjo” SMC-ja, je izjavila: “Pravica državljanov, da o pomembnih temah soodločajo na referendumu, je temelj demokracije. Svojo državljansko pravico in dolžnost bom udejanjila v nedeljo. Vabim vas, da jo izkoristite tudi vi in se referenduma udeležite!

Seveda s tem zapisom ni prav nič narobe in prav je tako, Pravica državljanov, da o pomembnih temah soodločajo na referendumu, je res temelj demokracije. A leto dni kasneje Robert Golob spremeni pogled na referendum. Janja Sluga, ki sedaj greje stolček pri “pernatih” ostane tiho. Robert Golob pa za STA pove: Pri množičnem vlaganju referendumskih pobud, gre za zlorabo zakonodaje. Pa razumi kdor more!

Dobro bi bilo da bi se Sluga in Golob vsaj zmenila, da nebi tulila v napačen rog.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA