Niti še predsednica ni postala, pa je že razburila Slovence živeče v Avstriji

Nataša Pirc Musar, slika tweeter

Intervju Nataše Pirc Musar za avstrijsko radiotelevizijo ORF e naletel na neodobravanje Narodnega sveta koroških Slovencev, ki je danes spomnil na neizpolnjene obljube.

V intervjuju, ki je bil v torek objavljen na manjšinskem spletnem portalu avstrijske radiotelevizije ORF, je Nataša Pirc Musar izpostavila svoje zadovoljstvo nad trenutnimi slovensko-avstrijskimi odnosi. Pri tem je posebej izpostavila avstrijskega predsednika Alexandra Van Der Bellna, ki ga je navedla kot svoj zgled. Piše portal N1.

Kot odprto vprašanje v dvostranskih odnosih je novoizvoljena predsednica izpostavila pravice slovenske manjšine v Avstriji, pri čemer pa je izrazila prepričanje, da so te “zgledno urejene” in da “ni praktično nobenih težav”.

Na te navedbe se je danes s pisno izjavo ostro odzval Narodni svet koroških Slovencev (NSKS), ki je ena od krovnih organizacij slovenske manjšine na avstrijskem Koroškem.

Kot poudarja NSKS, bi Pirc Musar kot odvetnica in novoizvoljena predsednica države “morala vedeti, da se niti državna pogodba iz leta 1919 niti državna pogodba iz leta 1955 nista zgledno izvajali. Niti daljnosežne obljube koroškega parlamenta pred referendumom 1920 niso bile izpolnjene niti memorandum iz leta 2011 ni bil zgledno uresničen (…) Od avstrijske državne pogodbe je minilo 77 let, od memoranduma 11 let, na nov zakon o narodnih skupnostih pa še vedno čakamo”. So zapisali koroški Slovenci.

Bo Nataša Pirc Musar končno spoznala, da je funkcija predsednice Slovenije več kot samo bruhanje naumnosti?

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
dež
92%
2.6km/h
100%
3°C
4°
2°
3°
Fri
4°
Sat
1°
Sun
-1°
Mon
-4°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA