Nizkotno! Portal 24ur si je privoščil fotoshop s fotografijo Janeza Janše, da bi lažje zavajal svoje bralce?

slika je naključna

Neverjetno a resnično. kaj so si privoščili na 24ur. To je nevredno novinarskega dela, nevredno in zavajajoče televiziji, kot je POP TV.

Početje nevredno novinarskega poklica

Fotografija, ki jo vidite spodaj je čisto navadni ponaredek, ki je nastal zavestno in zlo namerno. In zoper te ljudi, ki so si privoščili kaj takega bi morali podati tudi kazenske ovadbe. To je nič drugega, kot zavržno dejanje.

V času, ko “Shutterstock” uporabljajo skoraj vsi novinarski portali in se vsi tudi zavedajo, da in kaj to pomeni, so sami brez pripisa, da gre za simbolično sliko, sfotošopirali glavi predsednika vlade, Janeza Janše, in Roka Snežiča v svojo fotografijo – in to fotografijo predstavljali kot pristno fotografijo omenjenih, ki se rokujeta.Vojna 24 ur proti Roku Snežiču

Vojna 24 ur proti roku Snežiču traja že kar nekaj česa. Na portalu 24ur namreč skušajo, vse odkar je Rok Snežič vložil 39 tožb zoper tri novinarje, zavajati na več načinov. Najprej skušajo razpravo od same vsebine in upravičenosti tožb speljati k razpravi o Roku Snežiču kot domnevnemu “kriminalcu”, češ, da naj bi njegovo svetovanje podjetnikom, da odpirajo podjetja v BIH, bilo nezakonito, medtem ko sodelovanja z “davčnimi oazami” svojega lastnika ne problematizirajo oziroma o njem molčijo. Nato skušajo Roka Snežiča predstaviti kot “močnejšo” stranko proti “šibkejšim” novinarjem, ki je zato potrebno zaščititi. Sedaj pa to navidezno rokovanje Roka Snežiča z Janezom Janšo, ki ga v bistvu ni bilo. So pa, predvidevamo, vsaj nekateri na 24ur, toliko normalni, da so sporno sliko, kasneje s splet tudi umaknili.

Kot smo napisali zgoraj, gre za zavržno dejanje, nevredno novinarskega poklica.

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
70%
4.5km/h
75%
10°C
11°
9°
9°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.